Aurajoen Musiikkijuhlat

Aurajoen Musiikkijuhlien konsertit  perustuvat siihen, että vierailta ei peritä lainkaan sisäänpääsymaksua. Ohjelman on myös oltava genressään sekä korkeatasoista että viihdyttävää.

Ohjelmat toteutetaan useana konserttina pitkin kesää. Sisältöinä toisenlaisia  musiikkivalintoja, kuten valtavirtausten jazzia, Beatles-musiikkia sekä sinfonisina että rautalankaversioina, popmusiikkia purjelaivaväelle, sekä elokuun kuutamoiltoina nostalgiapoppia 50-70 luvuilta. Ohjelmakirjo on laaja.

 

 

Suomen Jazzakatemia ry ja Vaakahuone järjestävät yhteistyössä ja kulttuuria tukevien rahastojen (Musiikin Editämissäätiö, Erik Rosenlewin säätiö, Kordelinin säätiö) lähes viikon kestävän improvisointi& jammaus-kurssileirin Herrankukkarossa ja Vaakahuoneella.  Jazzakatemia ry:n varapuheenjohtajan Jyrki Kankaan mukaan tapahtuma konsertteineen on ainutlaatuinen Suomessa.
Iltaisin esiintyvät sekä kouluttajat että koulutettavat Vaakahuoneen konserteissa.

Lavalla nähdään mm. Sami Pitkämö, Jari Perkiömäki, Jyrki Kangas, Riitta Paakki, Jaska Lukkarinen, Ville Herrala, Marian Petrescu, Gunu Karjalainen ja  mm. 30.6. M.A.Numminen suuren Nostalgiaorkesterin edessä.

 

 

Monilahjakkuus Gunhild Carling on tunnettu ympäri maailman jazzvarieteeesityksistään, joissa hän soittaa useita instrumentteja yhtaikaa, tanssii steppiä, laulaa ja johtaa  suuriakin orkestereita, kuten 50- henkistä Carling Julvarieteetä. Kaikkien tuntema hahmo hänestä tuli voitettuaan Ruotsin "Tanssi Tähtien Kanssa" - TV-ohjelman. Vaakahuoneelle Gunhild tuo 7-henkisen perheorkesterinsa, joka esittää musiikin ohella jonglööritaidetta, akrobatiaa ja muuta sirkukseen liittyvää ohjelmaa. Kaiken lisäksi Gunhild Carling on taitava instrumentalisti, joka on esiintynyt maailman huippujen kanssa useasti myös Pori Jazzissa ja Jyrki Kangas vastaavasti orkesterin basistina eri maissa.

 

 

Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfonietan ja UMO:n muusikoista koostuva orkesteri on esiintynyt viime vuosina rajoitetusti merkittävillä musiikkijuhlilla  viimeksi muutama vuosi sitten Naantalin musiikkijuhlilla. Ainutlaatuiset Beatles-orkestroinnit esittelee Beatles tietäjä Markku Veijalainen.

 

 

Beatles ei jätä Vaakahuonetta rauhaan seuraavallekaan viikolla. The Urban Crow, Da Capo Tribuutti, Jay Goeppner ja joukko muita Beatles-bändejä valtaa estradin seuraavalla viikolla. Perinne on pitkä, MS:n ensimmäisen levyn julkaisemisesta on kulunut puoli vuosisataa. Kiinnostavaa on seurata, onko aika tuonut lisää taitoa vai uusia sävyjä ? Viikon päättää Mikaelin srk:n jumalanpalveluksen yhteydessä pidettävä Beatles-kirkko. Vierailevana tähtenä Lennon-tulkki Joe Goepper USA:sta.

 

 

Aurajoki kuhisee laivoja ja rannat väkeä.  Kotimaisten ja ulkomaalaisten taiteilijoiden kruununa esiintyy maailmalla tunnettu argentiinalaisen tangon mestari Martin Alvaro sekä sinfoniamuusikoista koottu Bandola orkesteri  isossa kokoonpanossaan. Tommi Läntinen, Nääsvillen Veljekset, Lea Lawen ja 7- Seinähullua Veljestä nostalgisoivat Suomen itsenäisyyden 100 vuotisjuhlavuoden suurimmassa yleisötapahtumassa.