Tietoa esiintyjistä

Pentti-Oskari Kankaan 7 seinähullua veljestä

Legendaarinen seitsemän seinähullua veljestä on esiintynyt yhtäjaksoisesti tänä vuonna  jo uskomattomat 50 vuotta.

Anna Hanski

Anna Hanski syntyi muusikon tyttäreksi ja näyttelijöiden lapsenlapseksi, joten esiintyjien maailmaan hän on päässyt tutustumaan jo pienestä pitäen. Myöhemmin Anna Hanski lauloi itsensä suomalaisten sydämiin.

Antti Sarpila

Antti Sarpila on yksi harvoja kansainvälisesti tunnettuja jazzmuusikoitamme. Kotimaa on edelleen Suomi, mutta estradina koko maapallo. Antti on nykyään kysytty solistivieras jazzympyröissä eri puolilla maailmaa.

BOHEMIO CUBA SOCIAL CLUB

Eduard Sinder, koskettimet, laulu
Porfirio Otero, kitara & laulu, Nicaragua
Victor Regalado, loistava nuori kuubalainen perkussionisti 

Vierailijoina  lisäksi:

Calling Elvis

Calling Elvis koostuu 60-luvun turkulaisbändien jäsenistä ja esittävät Elviksen musiikkia.

Footloose Freddy

Footloose Freddy on kolmen naisen unelma. Se on herkkä ja koskettava, räiskyvä ja villi! Settit on koottu pölyttyneistä klassikoista ja uudenkarheista helmistä.

Pirjetta Koivisto
Laura Koskinen
Leeni Mäkilä

Lasse Liemola

Suomen ensimmäinen nuorisoidoli Lasse Liemola on suomalainen iskelmälaulaja. Hän voitti vuonna 1957 kykyjenetsintäkilpailut ja pääsi levyttämään singlen ”Sininen kuu” / ”Kadun aurinkoisella puolella”. Liemola nousi nuorisoidoliksi samana vuonna levytetyllä laulullaan ”Diivaillen”.

Lisebel & Gafiero

Lisebel & Gafiero on 11 vuotta samalla kokoonpanolla soittanut bändi jonka ohjelmistossa on 60 luvun helmiä, laulettuna ja rautalankana.

Maria Lund

Maria Lund on laulanut ja keikkaillut lähes vuosikymmenen. Hän on hämmästyttävän lahjakas laulaja: harva artisti tuo musiikkimaailmaan vastaavaa tyylikkyyttä ja glamouria.

Marianne Kantola

Marianne Kantola on iloinen ja herttainen esiintyjä, joka ottaa kuulijansa huomioon koko sydämellään. Kantola on kokenut iskelmän ja tanssimusiikin laulaja. Hän on tullut tunnetuksi Tangomarkkinoilta ja erilaisilta tanssikeikoilta. Lisäksi Marianne on esiintynyt kokopitkän musikaalin päätähtenä.

Nadine Beiler

Itävallan vuoden 2011 Euroviisuedustaja Nadine Beiler saapuu kesäkuussa Suomeen pianisti-kitaristinsa Stefanin kanssa. Nadine sijoittui Eurovision laulukilpailussa 18. sijalle kappaleellaan "The secret in love", jonka hän esittää myös Suomen keikoillaan.

Pepe Willberg

Pertti ”Pepe” Willberg on aloittanut menestyksekkään muusikonuransa jo 1960-luvun alussa Islanders-yhtyeen komppikitaristina. Tämän jälkeen hän on toiminut muun muassa Jormas ja Pepe & Paradise -yhtyeiden solistina. Omien laulujensa lisäksi hän on tehnyt sävellyksiä myös muille artisteille.

Raimond

Raimond perustettiin vuonna 1964 ja se oli yksi Mikkelin maineikkaimmista 1960-luvun bändeistä.  Yhtye löytyy mm. vuonna 2002 ilmestyneestä teoksesta Jee, Jee, Jee - suomalaisen rockin historia.

Reiska Laine 70th Anniversary Band

Rumpali Reino "Reiska" Laine (s. 1946) soitti itsensä suomalaisen jazzin historiaan jo 60-luvun loppupuolella ja on vuosikymmenten varrella vaikuttanut jazzelämäämme myös muuten kuin rumpusetin takana.

Rock-Jerry & The Sounds

The Sounds on suomalainen rautalanka- / pop-yhtye, jonka tunnetuin levytys oli tammikuussa 1963 levytetty Emma.

Rosa & Letkis

Rungon Kamariorkesteri

Rungon kamariorkesteri syntyi 2002 Pyökärin Masan kamarissa Piikkiön Rungossa. Soittajien juuret ovat Piikkiöläisessä savessa, ainostaan kitaristi Antti Kemi on loimaalainen. RKO soittaa musiikkia laidasta laitaan ja bändin ainoa alaikäinen trumpetisti Antti Koskenvoima värittää soudia.

Sami Saari Band

Sami Saari, tuo soul-musiikin pienviljelijä, saapuu Vaakahuoneelle heinäkussa turkulaisen Relax Corner -bändin vieraaksi. Alkuviikosta kuullaan Samin esittämänä jazz standardeja suomeksi tulkittuna.

Sofronoff Band

Sofronoff Band perustettiin alkujaan v. 2001 raumalaisen Lönnströmin taidemuseon housebändiksi. Taidemuseo toimi Raumalla Valtakadun varrella sijaitsevassa hienossa yli 100 vuotta vanhassa jugend-rakennuksessa.

Tango De Mi Alma: Martin Alvarado, Petri Haapasalo & Tate Kannisto

Tango De Mi Alma:  Martin Alvarado - Laulu,  Tane Kannisto - Saksofoni,  Petri Haapasalo - Piano

Tango del norte & Romina Bianco - Tunnelmia Buenos Airesista

Tango del norte on kolmen ammattimuusikon v. 2011 perustama yhtye, joka on erikoistunut Rio de la Platan kulttuurialueen musiikkiin, argentiinalaiseen tangoon, milongaan ja valssiin. Yhtyeen repertuaari ulottuu "tangon kulta-ajalta" aina Astor Piazzollaan ja uudempiin tangosäveltäjiin asti.

The Bband

Bändin juuret yltävät Turussa 60-luvun puolivälissä vaikuttaneeseen bändiin, Electric Blues Apoplexy, ja 70-luvulla vaikuttaneeseen Hard Rock-bändiin, Noitawaimo. Vuosituhannen vaihteessa syntyi The Bband, joka soittaa pääasiassa Beatles-musiikkia.

The Criminals

The Criminalsin taru alkoi PYP:n ruokalassa, jossa pojilla oli ensimmäinen harjoituskämppä vuonna 1962. Jonkin aikaa trenattiin Helaman Hanskin vintillä, ja tällöin tehtiin myös ensimmäiset keikat. Alussa bändillä oli käytössä Dynacordin vahvistin, josta tulivat ulos molemmat kitarat sekä laulu.

The First

Lefa Kiviharju, Suntsi Järvinen, Teukka Grönroos ja Mauke Vihavainen perustivat bändin vuonna 1964. Nimi The First keksittiin uuden vuoden aattona 1965, jolloin bändi esiintyi Kerho Ykkösessä radion suorassa lähetyksessä. Ohjelman seurauksena bändin keikkakalenteri täyttyi nopeasti.

The Nordbeat

Heikki "Uge" Ursin soolokitara ja laulu
Juha "Julle" Jokinen komppikitara ja laulu Ahti Kilpeläinen basso Lasse Karttunen rummut

The Old Stars

The Old Stars on viisimiehinen 60-luvun rock-pop orkesteri, joka perustettiin vuonna 1993 ja joka on siitä asti keskeytyksettä jatkanut toimintaansa, välillä hieman kokoonpanoaan muuttaen. Yhtyeen nimi kertoo sen, mistä yhtyeen musiikissa jo alussa oli kysymys.

The Oldies

The Oldies on neljän pitkän linjan muusikon vuonna 2003 perustama sixties-bändi. The Oldies esittää 1960-luvun hienoimpia laulu- ja kitarabiisejä. Kaikki bändin jäsenet laulavat, mutta jokaisella on myös omia soolobiisejä.

The Roosters

The Roosters perustettiin vuonna 1964. Yhtye oli uransa huipulla vuonna 1967, kun Ruotsissa äänitetty single See See Rider / Crying in the Rain julkaistiin hyvällä menestyksellä. Bändi hajosi vuonna 1968, mutta aktivoitui uudestaan Back to the Sixties -tapahtumassa vuonna 1993.

The Scaffolds

Suomalaisen rautalankabändien pioneeri The Scaffolds perustettiin jo vuonna 1962. The Scaffoldsin ensimmäinen hittikappale Dark Eyes Beat levytettiin vuonna 1963. Siitä tuli suomalaisen rautalankamusiikin klassikko. Vuosi 1963 oli alkuperäisen The Scaffoldsin huippuvuosi!

The Spiders

The Spiders heidän omin sanoinsa:

Kaikki alkoi Norssissa syksyllä 1961. Silloin haitaria soitti nykyinen basistimme Kai Kivikoski, kitaraa Timo Venho sekä Hannu Jalonen, ja rumpuja Mauri Lipokoski.

the Steeples

Steeples on jyväskyläläinen orkesteri, joka heti perustamisvuonnaan 1964 voitti POP-yhtyeiden Suomen Mestaruuden Linnanmäellä ja ylsi uudistuneessa kokoonpanossa toiseen mestaruuteensa jo seuraavana vuonna.

The Strangers

The Strangers perustettiin Helsingissä lokakuussa 1961, ja Iskelmän äänestyksessä vuonna 1962 he olivat Suomen suosituin yhtye. The strangersin tärkein levytys Kolme Kitaraa on yksi rautalankakauden klassikoista.

Tinos

Tinos perustettiin vuonna 1965, bändi keikkaili koulubileissä ja tanssipaikoilla ja nautti suurta suosiota Läntisellä Uudellamaalla.

Vanaja

Yhtye on perustettu vuonna 2009. Kaikki soittajat ovat olleet mukana useissa kokoonpanoissa – muutamat jo 1960-luvulta lähtien. Iskelmä-ja tanssimusiikkia, rautalankaa ja rockia. Koti-ja ulkomaisten bändien coverbiisejä.

Viis Papeista

Viis papeista: Hannu Jaatinen (Rummut), Jukka Järvensivu (basso), Petri Laitinen (piano,laulu), Riku Laukkanen (saksofoni, laulu) ja Pasi Salminen (kitara,laulu). Viis papeista on varsinaissuomalaisten kirkonmiesten muodostama yhtye, joka uskoo rock’n rolliin, bluesiin ja jazziin.

Walker Group

Kokoonpano 1965-1968